Damwand

Berlicum, Noord-Brabant

In dit werk ging het om damwand van 40 mm dik met een lengte van 2000 mm. De damwand is gekoppeld met een dubbele gording, geschaafd en voorzien van liplas in de maat 55 x 150 mm. azobé is een houtsoort die prima geschikt is voor dit soort toepassingen en is ruim beschikbaar.

Download de CO₂-calculatie

Vispassage

Barneveld, Gelderland

GWW Houtimport leverde voor dit werk ook naaldhouten palen. Wanneer naaldhout onder de waterlijn wordt toegepast is de levensduur gelijk aan hardhout. De hardhouten damwand past prima in een natuurlijke omgeving. Ook gordingen, eventueel geschaafd, levert GWW Houtimport.

Download de CO₂-calculatie

Beschoeiing

Gorinchem, Zuid-Holland

Voor de restauratie van een historische sluis zijn basralocus palen 200 x 200 mm gebruikt.

Download de CO₂-calculatie

Damwand

Heukelom, Noord-Brabant

Voor dit werk is er damwand 50 mm dik toegepast. De dubbele gording, en trekgording houden de damwand keurig recht.

Download de CO₂-calculatie

Vlonder terras

Nieuwegein, Utrecht

Voor de bloembakken en de vlonders is de houtsoort Massaranduba gebruikt. GWW houtimport heeft het hout op maat en vooraf gekort aangeleverd aan de aannemer. De houten bloembakken geven een warme uitstraling aan dit plein.

Download de CO₂-calculatie

Steiger

Oudekerk, Noord-Holland

Vanwege de grote hoeveelheid, zijn de palen speciaal voor dit project geproduceerd in land van herkomst. Dit geeft een langere levertijd, om die reden is het hout vooraf door de opdrachtgever ingekocht, ook dit behoort tot de mogelijkheden. De dekdelen zijn voorzien van gripstrips voor extra stroefheid.

Download de CO₂-calculatie

Burg

Amersfoort, Utrecht

In de nieuwbouwwijk Vathorst zijn 3 houten bruggen gerealiseerd. Gekozen is voor de FSC® gecertificeerde houtsoort Azobe. Bijzonder aan het brugdek is dat de gripstrips zijn ingelaten in de 55mm dikke dekdelen. Dankzij de gripstrip blijft de natuurlijke uitstraling van hout behouden.

Strandtrap

Vlissingen, Zeeland

Voor deze strandtrap is FSC® gecertificeerd hardhout gebruikt. De houtsoort angelim vermelho laat zich prima schaven voor leuningregels. Een natuurlijk product als hout past uitstekend in de natuurlijke omgeving.

Download de CO₂-calculatie

Vlonder

Ede, Gelderland

In het buitengebied van Ede zijn twee loopvlonders aangelegd. Eén vlonder eindigt met een vogelkijkhut. Deze duurzame constructie is uitgevoerd in angelim vermelho. Door het gebruik van kunststof afstandsringen en Densoband in de constructie wordt de levensduur verlengd. De vlakke vlonderdelen zijn voorzien van twee gripstrips per plank. De vlonders passen uitstekend in hun natuurlijke omgeving.

Download de CO₂-calculatie

Accoya damwand

Steenbergen, Noord-Brabant

Voor het werk “herstel Liniewal” heeft GWW Houtimport een accoya damwand geleverd voor een visstoep. De damwand loopt door waardoor het ook de functie van een leuning heeft. En er is een damwand geplaatst voor een zogenaamde redoute (een kleine veldschans met alleen uitspringende hoeken). Accoya is een zeer duurzaam houtproduct met een garantie van 25 jaar en uiteraard aantoonbaar duurzaam geproduceerd.

Download de CO₂-calculatie


GWW Houtimport kan ook u helpen uw project succesvol te realiseren. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden van duurzaam geproduceerd hardhout.