GWW Houtimport is importeur van FSC gecertificeerd Okan. Deze houtsoort komt voornamelijk voor in de tropische gebieden van West Afrika. In landen als Gabon, Nigeria en Ghana. De stam van 20 tot 30 meter is recht, takvrij en cilindrisch. Qua kleur is het kernhout geel tot goudbruin. Daar tussendoor is een olijfgroene tint zichtbaar. Bij licht kleurt het hout soms roodbruin, soms zelfs met een diepe, koperkleurige gloed. Het spint van het materiaal is lichtroze.


Bewerken van Okan
Het bewerken van Okan is moeilijk. Dit komt door de hoge volumieke massa en het wisselende draadverloop. Hierdoor kan het voor een afstompende werking op gereedschappen zorgen. Voor het schaven van deze houtsoort vereist dan ook een snijhoek van 10°. Okan laat zich zo glad afwerken en goed draaien.


Gebruik
Okan wordt onder andere gebruikt in de waterbouw. Onder andere gordingen, damwanden en palen worden gemaakt van Okan. De houtsoort is hiervoor geschikt vanwege zijn grote duurzaamheid. Ook is het hout zeer goed bruikbaar voor het maken van grondconstructies, in de bruggenbouw en voor het maken van steiger. Naast de waterbouw is het hout ook goed bruikbaar voor het maken van een steiger, vlonder of terras.


Technische eigenschappen
Vol. Massa vers. 1.000 – 1.200 kg/m3
Vol. Massa 12% 800 – 1.100 kg/m3
Buigsterkte 133 N/mm2
Elasticiteitsmodulus 17.200 N/mm2
Druksterkte 82 N/mm2
Schuifsterkte 20 N/mm2
Janka hardheid 12.300 N
Sterkteklasse D40
Duurzaamheid Klasse I


GWW Houtimport streeft naar duurzame relaties
Wij zijn een grote houtimporteur die de focus legt op relaties. Met veel van onze relaties doen wij al zaken sinds de oprichting van ons bedrijf. Onze relaties verwachten van ons openhoud, betrouwbaarheid en een streven naar duurzaamheid. Dit laatste garanderen wij door alleen FSC® en PEFC™ gecertificeerd hardhout te leveren. Daarnaast zijn wij telkens weer bezig om ons werk efficiënter te doen en steeds beter uit te voeren. De garantie hiervoor zijn de korte lijnen die wij hebben met onder andere tropische zagerijen. Naast de klant is het milieu hiervan ook de grote profiteur.


Heeft u interesse of wilt u graag meer informatie over Okan? Stuur ons dan een bericht of bel. Onze medewerkers helpen u graag verder.