Met de gripstrip biedt GWW Houtimport de oplossing voor glad hout. Door het hout te voorzien van een speciale strip bieden we waar het nodig is extra stroefheid. Met de gripstrip wordt voorkoen dat hout glad wordt na een regenbui. Bij het aanleggen van bruggen, steigers en vlonders is het essentieel om een gripstrip aan te brengen om het glijgevaar drastisch in te perken.


Montage van gripstrip
Bij het monteren van gripstrips houdt GWW Houtimport er altijd rekening mee dat de het hout nog zichtbaar is. Hierdoor behoudt het product zijn natuurlijke uitstraling. De strips brengen wij aan in een zwaluwvormige groef. Dit voorkomt dat de strips na montage loslaten. Het aanbrengen kan in een dekdeel dat standaard is gegroefd. Maar ook het monteren van de strip op een ‘glad’ dekdeel is voor ons geen probleem.


Aantal gripstrips
Dekdelen zijn leverbaar in alle gangbare diktes en breedtes. Veelvoorkomend is de maatvoering 45x190mm. Standaard leveren wij twee gripstrips per plank. Deze strips liggen nooit verder dan 10 cm uit elkaar om het. Wij hanteren deze standaard om de werkzaamheid van de strip niet te verliezen. Bij een afstand van meer dan 10 centimeter wordt het glijgevaar namelijk een stuk groter. In overleg zijn ook andere maatvoeringen mogelijk.


Duurzaam hout
Wanneer wij hout leveren met een gripstrip is dat altijd FSC® en PEFC™ gecertificeerd. GWW Houtimport betrekt alleen hout in duurzaam beheerde bossen. Door selectieve houtkap wordt de ecologische balans zoveel mogelijk bewaard. Het tropisch bos wordt daardoor ook in stand gehouden. Het FSC certificaat garandeert ook dat werknemers in de zagerijen onder goede omstandigheden hun werk kunnen doen. In samenwerking met de lokale bevolking beheren wij de bossen en exploiteren wij de zagerijen.


GWW Houtimport
Wij zijn al sinds onze oprichting in 1999 bezig met het leveren van hout dat duurzaam is geproduceerd. Zowel voor de water-, grond- als wegbouw. Vanuit Lopik bieden wij onder andere:

  • Houtbewerking, zoals afkorten, boren en schaven
  • Productie van samengestelde producten, zoals beschoeiing
  • Levering van bevestigingsmaterialen, zoals geotextiel, gaas, etc.
  • Voorraad met FSC® hout, in alle gangbare afmetingen en houtsoorten.


Heeft u een vraag over de Gripstrip? Onze deskundige medewerkers denken graag met u mee