GWW Houtimport is importeur van duurzaam FSC gecertificeerd hardhout. Van ons houtassortiment leveren wij verschillende producten, waaronder beschoeiingen. Dit product wordt in veel gevallen aangelegd om grond te keren tot een hoogte van circa 100 cm. Technisch gezien bestaat de opbouw van een beschoeiing uit schotten die worden vastgeklampt door palen. De palen worden vervolgens in de aarde ‘geplant’ waardoor de grond hierachter op zijn plek blijft liggen.


Materialen
Een beschoeiing wordt door GWW houtimport altijd naar de wensen van de klant gespecificeerd. Iedere vraag behoeft immers een unieke aanpak. Daarnaast hanteren wij een klant specifieke productie vanwege de vele variatiemogelijkheden in houtsoorten, diktes en type doek. Waterschappen passen vaak geotextiel en ongeschilde ronde palen toe bij het aanleggen van een beschoeiing. GWW houtimport levert ook deze bevestigingsmiddelen en producten.


Houtsoorten en afmetingen
Voor een beschoeiing bieden wij de keuze uit verschillende soorten hardhout, zoals azobé, okan en angelim vermelho. Standaard leveren wij hout van 2 of 2,5 centimeter dik. De leverbare hoogte ligt tussen de 40 centimeter en 2 meter.


Combi-schot als beschoeiing
GWW Houtimport biedt speciaal voor beschoeiing de combi-schot. De beschoeiing is hierbij gemaakt van twee soorten hout. Onder het wateroppervlak brengen wij bij de productie een naaldhouten deel aan. Boven het wateroppervlak bevindt zich het hardhouten deel. Dit is ook het gedeelte van de beschoeiing dat te allen tijden zichtbaar is. Het hardhouten deel loopt door tot onder de waterlijn. Dit doen wij om houtrot te voorkomen.


Duurzaam hout
Bij GWW Houtimport zit duurzaamheid in ons DNA. Naast duurzaam hout maken wij ons ook hard voor duurzaam transport en een duurzame verwerking. Zo hebben wij er bijvoorbeeld voor gekozen om milieuvriendelijke machines voor de verwerking van het hout nodig. Zo dragen wij er zorg voor dat onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk blijft. Voor het transporteren van hout kiezen wij ook voor de meest milieuvriendelijke manieren van vervoer. Ook hierbij stellen wij onszelf als doel om de CO2-uitstoot laag te houden.


Heeft u vragen over onze beschoeiing, duurzaam hout of andere zaken? Onze deskundige medewerkers denken graag met u mee. [Stel uw vraag.