GWW Houtimport is importeur van duurzaam FSC gecertificeerd hardhout. Bij ons kunt u terecht voor angelim vermelho. Een houtsoort die voornamelijk voorkomt in het Braziliaanse Amazonegebied en de Guyana’s. De stam van de boom is 20 tot 30 meter hoog en takvrij. Het cilindrische hout met een diameter tot circa 1,5 meter is ook in zware maten beschikbaar.


Gebruik van angelim vermelho
Angelim vermelho heeft na het zagen een rood-/ geelbruine kleur. Deze is ietwat nadonkerend. Het spint van het hout is witachtig. Angelim vermelho is goed te bewerken, dit ondanks de hardheid. Bij schaven kan wel inspringsel voorkomen door de kruisdraad. Over het algemeen is het oppervlak goed glad af te werken.


Uiterlijk en bewerking Angelim Vermelho
Deze houtsoort wordt veel gebruikt in de weg- water- en grondbouw. Dit komt door de fysische en mechanische eigenschappen die zeer gunstig zijn. Angelim vermelho wordt bijvoorbeeld gebruikt voor:

  • Brugconstructies (als ligger en dekdeel)
  • Zware waterwerken
  • Beschoeiing
  • Damwand
  • Wrijfgordingen
  • Palen
  • Geluidsschermen
Daarnaast is angelim vermelho ook geschikt voor schaafwerk zoals leuningliggers en leuningstaanders. Wij bieden het product in diverse gangbare afmetingen en maten. Het is ook mogelijk om angelim vermelho te gebruiken als vergelijkbare toepassing voor azobé en okan.


Technische eigenschappen
Vol. Massa vers. 1.200 – 1.300 kg/m3
Vol. Massa 12% 1.000 kg/m3
Buigsterkte 156 N/mm2
Elasticiteitsmodulus 16.900 N/mm2
Druksterkte 85N/mm2
Schuifsterkte 17,7 N/mm2
Janka hardheid 13.500 N
Sterkteklasse D50
Duurzaamheid Klasse I
Doorgaans wordt het hout ingekocht in standaard handelsmaten van 2 tot 6 meter opgaand. Qua dikte en kopmaten zij zijn veel variaties mogelijk.


GWW Houtimport
Wij staan voor openheid, betrouwbaarheid en het nakomen van gemaakte afspraken. Onze ervaring leert dat klanten dat waarderen. Dit zien wij niet alleen aan de groei in nieuwe klanten, maar ook aan het feit dat onze oude klanten terug blijven komen. Vele producten kunnen wij snel uit voorraad leveren. Dit komt door onze vaste grote voorraad in tropisch hardhout en damwanden of gegroefde delen die al gereedgemaakt zijn. Wij vinden het belangrijk om uw behoeftes te begrijpen. Alleen met deze kennis kunnen we gezamenlijk tot de meest praktische oplossingen komen.


Heeft u interesse in angelim vermelho of in een andere houtsoort met een specifieke eigenschap? Vraag het een van onze medewerkers, wij helpen u graag verder. .